Gemeente Overijse

Druivenstoet

Zondag 26 augustus is het weer zover. Weer of geen weer. Die dag trekt de Druivenstoet opnieuw door de straten van Overijse, met de S-bocht als hoogtepunt.

 

Je kan deelnemen aan de reclamestoet of de folkloristische stoet of je kan ook komen kijken. Het wordt weer een bonte optocht in het thema van de feesten: Overijse klinkt.

 

Stem die dag op jouw favoriete praalwagen. De winnaar van de publieksprijs gaat met een geldprijs van 300 euro naar huis.

 

Wil je club of vereniging in de spotlights staan tijdens de Druivenfeesten?

Loop dan op zondag 26 augustus mee in de Druivenstoet. De jaarlijkse optocht trekt heel wat volk naar de S-bocht en de omliggen straten.

Een praalwagen is leuk, maar je kan ook zonder meedoen. Dansers, muzikanten, acteurs… iedereen die iets doet, is welkom in de stoet.

Zelfs als je geen feitelijke vereniging bent,  kan je met een groepje vrienden deelnemen.

 

Inschrijven kan nog tot 15 juli.

 

- Neem je deel met een praalwagen, dan krijg je 650 euro startvergoeding. Je kan ook gebruik maken van ons technische team om je ontwerp van de praalwagen te bespreken.

 

- Neem je deel als groep, dan ontvang je 375 euro als startvergoeding.

 

De praalwagens worden beoordeeld door het publiek en door een onafhankelijke jury die langs het parcours staat. Er zijn drie prijzen te winnen:

- Prijs voor Beste Praalwagen = 500 euro

- Prijs voor Beste Ambiance Praalwagen = 400 euro

- Publieksprijs (Unizo) = 300 euro

 

De prijzen worden uitgereikt op zondagavond in de Markthal, om 21.30 uur.

 

Meer info? lynn.debecker@overijse.be of t 02 785 33 75

 

Wil je je bedrijf in de kijker zetten tijdens de reclamestoet?


In de publiciteitsstoet, georganiseerd door UNIZO Druivenstreek krijgen handelaars de gelegenheid om reclame te maken voor hun zaak door middel van één of meer wagens. Inschrijven kan tot 15 augustus door het inschrijvingsformulier te mailen naar de.cupere@telenet.be